Kund

SIWI - Stockholm International Water Institute

projektet

Hållbar utveckling / Webbplats / Wordpress / Koncept / Workshops / Prototyper / Grafisk design /

Stockholm International Water institute, SIWI arbetar globalt med att förändra hur vatten hanteras och värderas. SIWI jobbar över hela världen med projekt kring vattenförvaltning, policy och forskning.

De hade tidigare 18 olika webbplatser för olika projekt, vilket blev dyrt och kommunikativt utmanande för SIWI att nå ut. Samtidigt som flera mindre projekt inte hade någon webb alls.

Vi har nu samlat alla webbplatser på ett ställe – siwi.org som portal inte bara för hela organisationen och alla deras prioritetsområden men också ett flertal micrositer för SIWIs olika projekt.

Att arbeta med Björn & Tobias har varit en givande, kreativ och struktrerad process. Med tålamod, pedagogik och en positiv och lösningsorienterad anda, har han tagit oss och våra spretiga önskemål, komplexa beslutsprocesser och ekonomiska begränsningar, i mål med en lösning i full tids- och kostnadskontroll.

Vi har fått en webbplats som vi och våra besökare är mycket nöjda med. För medarbetarna är det ett flexibelt verktyg som gör det enkelt och effektivt att skapa god kommunikation.

Hernika ThomassonKommunikationschef

En snabb upplevelse - Headless CMS

Vi ville skapa en snabb upplevelse för besökarna men även en arkitektur som gör det möjligt för SIWI att enkelt växa och utveckla vidare sin webb. Vi utvecklade därför webbplatsen utefter begreppet Headless där vi använder React i front-end samt WordPress som CMS.

Funktionalitet och integrationer på webbplatsen

Då webbplatsen är så omfattande och hanteras av flera olika administratörer var det extra viktigt att hitta ett smidigt publiceringsflöde. Mallar byggda på block med hög flexibilitet som gör att man kan bygga många olika sidtyper men ändå strikt följer SIWI’s grafiska profil och formspråk.

En webbplats som består av flera stycken micro-webbplatser

Resultatet blev en ny omfattande digital plattform för alla SIWIs olika verksamheter och program. Artiklar och information delas smidigt mellan huvudsiten och micrositer vilket minskar administration och gör det möjligt för även små projekt att få en professionell webb samtidigt som stora projekt kan ha omfattande undersiter.