Kalla oss gärna idealister.
UX-specialister.
Techgalningar.
Innovatörer.
Utvecklare.
Pragmatiker.
Entreprenörer.

Kalla oss allt detta, och du har såklart rätt.

Du har också rätt om du påstår att vi vill göra världen till en bättre plats. Och att vi gör det genom digitala lösningar. Oftast mynnar vårt jobb ut i en app, en webbsida eller någon annan digital plattform. Det kan vara att få unga med psykisk ohälsa att må bättre. Att bidra till folkbildning. Att marknadsföra hållbar turism.

Alltid med användaren i första rummet.
Alltid med din affärsidé som ledstjärna.
Alltid tillsammans.

Vi är en svensk webbyrå med kontor i Stockholm och Kathmandu.
Vi är Websearch.
Vi skapar digitala lösningar med hjärta.

Vi är Websearch

Björn SöderbergCEO / Tech-lead

Björn startade WebSearch 2005 med målsättningen att få unga talanger att stanna kvar i landet. Han bor större delen av året i Nepal och leder utvecklingsteamet på plats i Kathmandu.

Björn startade webbyrån Dynamic Media i Växjö under 90-talets dot.com boom och har sedan dess byggt upp flera olika företag inom IT och Sustainability.

Han är också känd för sitt arbete med globala hållbarhetsfrågor, tilldelades priset Årets Entreprenör 2012.

Tobias StrolloUX designer

Tobias är Senior Grafisk Designer, beteendevetare och UX-designer, med fokus på dialog och digital kommunikation. Han leder kreativa workshops med uppdragsgivaren, tar fram wireframes, prototyper och gränssnitt.

Tobias håller workshops kring innehåll och struktur samt fokusera på digital design och användargränssnitt. Tobias har också en mycket stark passion för hållbarhet, inkludering och mångfald.

Tobias stora styrka är att göra komplexa system superenkla att använda och sätter alltid användaren i fokus.

Utvecklingsteamet i Kathmandu

Utvecklingsteamet består av erfarna programmerare, testare och projektledare. Specialister på PHP, Dot.Net, App-utveckling, Front-end, React, Node.js, SQL och WordPress.

Under åren har vi jobbat fram en modell som gör det möjligt att verkligen kunna arbeta effektivt mellan Sverige och Nepal.

Resultatet för dig? Ett högkvalitativt utvecklingsjobb till en konkurrenskraftig kostnad. Inte billigast, inte dyrast. Utan prisvärt, skäligt och rättvist.

“WebSearch startades med målsättningen att få unga talanger att stanna kvar i sitt hemland (Nepal) för att motverka brain-drain”

Vårt hållbarhetsarbete

Kärnan i vårt hållbarhetsarbete är att utveckla lösningar som bidrar till ett hållbart samhälle. Vi är ett team som drivs av att bygga saker som är meningsfullt, som löser viktiga problem.

WebSearch startades med målsättningen att få unga talanger att stanna kvar i sitt hemland (Nepal) för att motverka brain-drain.

Vi driver även ett scholarship program där vi hittils har stöttat 16 ungdomar med exceptionell talang som inte hade råd att studera att ta sin universitetsexamen. Efter studierna har flera av dem anställts på WebSearch. Vi är extra stolta över en av våra scholarship studenter – Dipesh som efter att ha jobbat ett par år på WebSearch knoppade av och idag driver en egen webbyrå med 30 anställda.

Nepal drabbades av en kraftig jordbävning 2015 som förstörde 800,000 bostäder och tusentals skolor. Efter jordbävningen har WebSearch stöttat återuppbyggnaden av två skolor och är en av huvudsponsorerna till det sociala företaget Build up Nepal som har byggt mer än 100 skolor och 8,000 bostäder till fattiga familjer i Nepal.